Om oss

Om oss och gården Store Sten

Vi som bor på gården sedan år 2000 är Gunnel och Marcus. Vi är båda utbildade inom lantbruk och har jobbat utanför gården med olika branscher inom lantbruk-och livsmedelssektorn.

 Gården drivs ekologiskt och där både mark och djur är certifierad. Vi har inhyrda betesdjur/köttdjur som betar våra betesmarker runt gården.  Sen finns det också några katter som håller koll på alla besökare på gården.

Gunnel är den som är mest engagerad i B&B . Under år 2017 startades verksamheten i liten omfattning.  Flera kontakter inom turism- och cykelledsprojekt efterlyste behovet av boende runt sjön Bolmen, gärna Svanaholm med närhet till cykelleden. Här passade vår plats med ledig stuga väl in.

Vi vill att du skall få med dig en positiv känsla eller tanke om miljö, natur eller klimatet i stort som smått när du lämnar gården.

caret-down caret-up caret-left caret-right

"Under årens lopp har många möten med olika människor och personligheter fascinerat mig. Så att erbjuda en skön plats där du som gäst kan trivas och uppleva vår landsbygd i en del av Småland känns helt rätt!"

/Gunnel

Historik

Store Sten hette ursprungligen Stora Sten.  Stora Sten var torpställe under Svanaholm säteri från år 1735 fram till  år 1824 och blev därefter gård. Byggnaderna som finns på gården idag är från 1860-talet. Förutom lantbruket livnärde man sig på fisket i sjön. Namnet kan kanske komma från de stora stenblock som finns på fastigheten.